AKŞAM GÜNEŞİ

4/28/2016

BİTEN-SADECE-BUGÜN


Akşam her şeyin bitmesi demek olsa, bu kadar güzel olur muydu? Güneş diğer tarafa dönerken, son ana kadar bulutların arasından sızmakta ısrar eder miydi?
Hayattar olmasa idi, bu kadar keyif verir miydi? İçine Hayy giren ne varsa, bitmek yok, yok olmak yok... Yenilenmek var, artmak var, sonsuzluk var...
Akşam güneşi huzur veriyor, bitmiş gibi görünenle hiç bitmeyecekmiş gibi görünen aynı sözü söylüyor. Devam...

Akşamları neden hüzünle özdeşleştirilir anlamam ki... Topraklama yapmak için fırsat. Ne kadar kötü enerji, birikmiş hınç varsa bir yerlerde durup, onları toprağa bırakmak lazım. Bedeni yoran ne varsa arınmak lazım. Akşam güneşini buldun, sakin bir yer kaptın ne ala. Bunlar yoksa, yine de gözlerini kapatıp kısa süre de olsa, ne oldu ne bitti bir düşün hele. Eve giderken bitsin hesap kitap işi. Evin içine girmesin dünyanın yükü kederi. Özneler, nesneler kendi aralarında kozlarını paylaşsın, yüklemlere iş kalmasın. Bugün olan oldu, yarın yeni bir başlangıç. Tam devir teslim yaparken gün, arada hızlıca geride kalanda bırak gamı, tasayı ,kederi. Son bir kere kısacık bir bakayım deme, arsızdır dünyanın tasası gelir arkandan, rahat bırakmaz seni. 

Gün bitiyorsa gece başlıyor. Tam gün batarken günlük hesabı yaptık, topraklama ile kaçaklardan kurtulduk. Eve huzur kalsın. Ama yalnız, ama aile kimle paylaşıyorsan hayatı, akşama dünyadan biraz silkelenmiş olmak, hafiflemiş olmak iyi gelir. Yoksa gecenin karanlığı zaten vesvesenin, şüphenin en sevdiği. Akşam güneşi ol, hem geceye hem yarına ışık... Ruhunu dinlendiren ne varsa yap ardı sıra. Siperde olmanın rahatlığı ile gevşe, çünkü yarın yine kaldığı yerden devam mücadele. 

Güneş çekildi demin,
Doğdu bir renk akşamı.
Bu, bütün günlerimin
İçime denk akşamı.
...
    

               

You Might Also Like

6 yorum

  1. Akşamüstünün, o arındıran kavuniçi mutluluğunu seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Arındıran kavuniçi mutluluğu seviyorum, bakamayacak kadar dalgın olduğum kayıp zamanlar istisna.

    YanıtlaSil
  3. 'Arsızdır dünyanın tasası gelir arkandan' cümlesine hapsoldum.. Çok güzel bir yazıydı benim gibi gamlı bir baykuşa bile umut verdi:) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Gamlı olma hali biriktirme ile çok ilgili diye düşünüyorum. Gün içinde bazılarının üzerini çizebilmeyi alışkanlık haline getirsek yarın öbür gün gelenlerle kocaman gamlarımız olmaz. Bir de sağlıklı ve sevdiklerinle isen gam sözünü bile hiç kullanmamalı. En iyi stres savar dost sohbeti, yalnızlık olmasın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten çok güzel bir yazı insanı alıp götürüyor teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  6. Ben teşekkür ederim okuyup, değerlendirdiğiniz için. Hepimizin kaleminde güzel şeylerin birikmesi dileği ile.

    YanıtlaSil

Popular Posts

Like us on Facebook