İSTANBUL'DA HOBİ BAHÇELERİ VAR...

5/01/2016

BEYKOZ- HOBİ- BAHÇESİ

Toprak, tabiat insanı nasıl da rahatlatıyor. Tamamen, -fabrika ayarlarına dönmek- durumu. Balkonlarını bahçelere dönüştüren, saksılarda bostanlar yetiştiren, organik tarıma hevesli, toprağa meraklı ve becerikli doğa düşkünleri için büyük şehirlerde hobi bahçeleri bulunmaz fırsat.

KENDİ-BAHÇEM

Beykoz Belediyesi hobi bahçesi. Hafif eğimli bir arazide, 20 dönümlük bir alana kurulmuş. Arazinin içinde, meyve-sebze ekim ve dikimine uygun 50'şer metrekarelik 100 parsel var. En az 2 yıllığına kiralayabiliyorsunuz, kasım ayında yeni kayıtlar alınıyor. Talep yoğun olduğu için ön kayıt yaptırmak gerekiyor.

ŞEHİRDE-DOĞAL -YAŞAM-KAÇAMAĞI

Her türlü sebze-meyve tarımı yapabileceğiniz bu bahçelerde, 6 metrekarelik ahşap kulübeler de var. Kendinize küçük bir mutfak oluşturup, giderken masa-sandalye eşyalarınızı koyabileceğiniz bir alan. Kış ayları akşam 20.00, yaz ayları gece 23.00 e kadar kullanım hakkınız var. Hobi bahçesi içinde, meyve bahçeleri, çocuk oyun alanları, çay bahçesi, hayvan barınakları, kuş evleri, otopark bulunuyor. Ayrıca, toprak, tarım, bahçe konularında danışmanlık hizmeti de veriliyor.


HOBİ-BAHÇELERİNDE-HASAT-ZAMANI

Beykoz Belediyesi hobi bahçesi, Çubuklu mahallesi, Kiremit dere caddesinde. Organik tarım yapmak, toprakla uğraşıp, kendi küçük bahçenizde kafanızı dinlemek istiyorsanız, çok güzel bir imkan.


DALINDAN-KOPARMANIN-KEYFİ

Bezelyeler olmuş, dalında toplanmayı bekliyor. Çiçeği mi, kendisi mi derseniz seçmek zor. Dalından toplamaya, toplayıp da pişirmeye, pişirip de yemeğe kıyamaz insan. 


İSTANBUL'DA-ENGİNAR-YETİŞTİRMEK

İstanbul'da körpe enginar yokmuş diye kim demiş. İşte dalında duruyor, az ötesinde de bakla fideleri var. Tam mevsimlik, bir ailenin tenceresini doldurur. İstanbul'da Ege lezzeti...


ÇİLEKLER-KIZARDI

Çilekler kızarmış, dalından koparmak, yerinde görmek. Çocuk, büyük kim olursa büyük keyif.

HAFTA-SONU-HOBİSİ

Bu uğraşının adı yorgunluk olmaz herhalde, toprakla severek uğraşıp da şikayet eden hiç duymadım.

GÜL-MEVSİMİ


Bu konuda hizmet veren başka belediyeler ve özel işletmeler de var. İstanbul'da Hobi bahçesi hizmeti veren belediyeler:
  • Arnavutköy Belediyesi hobi bahçesi
  • Sultangazi Belediyesi hobi bahçesi.
  • Küçükçekmece Belediyesi hobi bahçesi
  • Esenler Belediyesi / Yıldız Teknik Üniversitesi hobi bahçesi.

TOHUMDAN-TOMURCUĞA-ÇİÇEĞE

Amaç huzur bulmak, biraz güzellikleri fark etmek oldu mu, küçük bir saksıda bile bunu başaran insanlar var. Güneş, su azıcık da toprak varsa tohum her yerde görevini yapıyor. Kendi elinle diktiğin sebze fidesi, zamanı gelince açmasını sabırsızlıkla beklediğin çiçekler, dalından topladığın mahsulün, tüm bunlar toprakla uğraşmayı sevenler için İstanbul 'da hobi bahçelerinde...  

You Might Also Like

4 yorum

  1. Evet,bunu duymuştum. Gerçekten de güzel bir hizmet. Gündeme almanız da güzel olmuş. İnsanlar faydalanabilir. Ayrıca resimler çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. Meraklıları için çok güzel bir hizmet gerçekten. Umarım bu tür projelerin sayıları artar, daha çok kişiye ulaşır. Bayırda çok havadar, güzel bir yer. Baharda güzel fotoğraf çekmek zor değil her yer renk renk.

    YanıtlaSil
  3. Ne yazık evimizden çıkınca bir karış toprağımızın olmaması. Üzülüyorum beton yığını kentlerimize duvarlar arasında sıkışıp kalmış insanımıza bizlere. Soluk almak için güzel bir yer. Kaleminize sağlık. Her daim değerli yorumlarınızı beklerim...

    YanıtlaSil
  4. Betonlar arasında sıkışıp kalmış olmamız kaçınılmaz mı yoksa tercih mi bilemiyorum. Çünkü büyük şehirlerin dışında daha kırsal yörelerde bile çok katlı apartmanlar, birbirine yakın, bahçesi küçük yapılaşmalar artıyor. Rüzgarın dolaşamayacağı, güneşin her bir yandan giremeyeceği, toprağa basacak yerin olmadığı bir yaşamı talep etmemiz ilginç. Soluklanacağımız, kaçış noktalarımız olsun en azından. Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Popular Posts

Like us on Facebook